Nimi CIF Eternal Warrior ox
Rekisterinumero VH04-003-9204
Rotu arabialainen täysiverinen (egyptiläinen)
Sukupuoli ori
Syntymäpäivä s. 22.12.2007
Säkä, väri 155cm, ruunikko
Omistaja Halluharjantila, VRL-10361
Kasvattaja Chinoz / Whisper Arabians
Ex-omistaja Anni

Koulutus Vaativa B, 50cm
Painotus Kouluratsastus

Wari on päättäväinen ja urhea nuorukainen, joka ei luota vieraisiin ihmisiin. Kun vieras ihminen menee tervehtimään oria, se luimistaa korvansa ja kuopii maata hirnahdellen haastavasti. Silloin pitää olla varavainen, mutta ei missään nimessä luovuttaa ja lähteä lätkimään. Jos sen tekee, Wari ei hyväksyä lähelleen ollenkaan. Warille pitää osoittaa ettei pelkää sitä, mutta kuitenkin kunnioittavasti. Nuorukainen luimistelee kuitenkin vielä jonkun aikaa ennen kuin oppii luottamaan uuteen ihmiseen. Vaikka ori onkin vasta nuori, se puolustaa kiivaasti laumaansa kuin oikea soturi. Sitä ei tiedä mistä Warin luottamuksen puute vieraisiin ihmiseen johtuu, mutta se ei vain tahdo hyväksyä niitä läheistensä lähelle. Wari rakastaa rapsuttelua, varsinkin korvan takaata. Se saa nuorukaisen rennommaksi. Wari osoittaa kiintymystään ja hellyyttään hörähtelemällä lempeästi ja työtäisemällä hellästi turvallaan. Wari on ulkoa päin kova ja itsepäinen, suorastaan vaarallinen, mutta kun siihen tutustaa lähemmin ja sen luottamuksen saa puolelleen Wari osoittaa hellyyttä ja rakkautta. Kun nuorukainen päättää jotain, se myös toteuttaa sen. Jos Wari päättää mennä kiven läpi, se tekee kaikkensa saavuttaakseen päämääränsä. Nuorukainen ei kuitenkaan tee mitään päätöntä, vaan käyttäytyy hyvin viisasti ja hallitusti. Warilla ei ole pakkomiellettä esittää itseään tai saada parasta mahdollista kuvaa itsestään esille, vaan esiintyy omana itsenään.

Laitumella Warin voi laskea muiden orien joukkoon. Nuorukainen tulee toimeen muiden orien kanssa, jos nämä eivät yritä alistaa tai pomottaa sitä. Wari tietää milloin se on alempiarvoinen ja alistuu silloin, mutta kuka tahansa ei voi alistaa Waria. Nuorukainen ei ole riippuvainen kenestäkään ja enemmän oman tiensä kulkija ja pysyy kahakoista kaukana, mutta jos joku Warin haastaa, se ei kaarra sitä vaan vastaa suoraan. Nuorukainen on yleensä laitumella omassa seurassaan. Wari seisoo usein ylväänä laitumella, korvat sojossa eteenpäin ja jalat suorina kuin tarkkaillen ympäristöään. Kun Waria haetaan laitumelta, se ravailee luokse kaula kaarella vihellyksestä, mikäli tämä viheltäjä on tuttu. Jos et ole ennen Waria tavannut, et voi mennä hakemaan sitä, sillä silloin ori seisoo paikallaan ja luimistaa korvansa.
Taluttessa Wari kulkee vierellä astellen rauhallisesti samaan tahtiin rynnimättä tai kiskomatta. Ei kiinnitä mitään huomiota ohikulkijoihin, suo korkeintaan pikaisen vilkaisun. Hoitaessa Wari rentoutuu. Seisoo karsinassaankin lähtemättä liikkeelle jos sitä ei ole sidottu. Nuorukainen kiinnittää useinkin huomiota hoitajaansa, hörähtelee lempeästi ja sattaa ori hamutakin. Antaa kuitenkin hoitajan tehdä työnsä rauhassa ja nauttii harjauksesta täysin siemauksin. Varusteet Wari antaa laittaa ylleen ilman suurempia vastaväitteitä.

Wari ei lähde liikkeelle ennen kuin se on saanut käskyn tehdä sen. Wari on totutettu ääni- ja pohjeapuihin ja se tottelee niitä herkästi. Warin askellajit ovat erittäin hyvät, ne ovat sulavia, joustavia ja näyttäviä. Wari ei tietoisesti yritä tehdä vaikutusta muihin silloin kun se nostaa jalkansa korkealle, kaartaa kaulansa ja höristää korvansa. Warin askeleet ovat huoliteltuja ja tarkkoja, eikä ori näin astu harjaan helposti. Wari kuitenkin huolittelee askeleensa luonnostaan ja niin huomaamattomasti että sitä on vaikea erottaa. Wari ei kulje mielellään muiden takana, varsinkaan jos sen edessä oleva sählää tai takana oleva häiritsee sitä. Tällöin Wari luimistaa korvansa ja on varautunut; silloin ei oria pahene muiden ärsyttää, sillä Wari saattaa potkaista takana olevaa tai pysähtyä mielenosoituksellisesti kokonaan. Warin ratsastan tulee olla kokenut ja varma otteinen. Wari kulkee hienosti ilman sen suurempia apuja, mutta Wari ei ole sellainen joka lähtee laukkaamaan kun muutkin lähtee. Wari kaipaa käskyjä mitä sen pitää tehdä. Hätä/vaaratilanteessa ori osaa toimia itse. Jos Wari pitää ratsastajaa liian kokemattoma/huonona tai jos orilla käyttää raippaa, Wari luimistaa korvansa, korskahtelee ja näyttää vastenmielisyytensä avoimesti. Jos nämä eivät tehoa, Wari ryhtyy pukittamaan hurjasti, kunnes se saa tahtonsa lävitse. Wari keskittyy aina siihen mitä se tekee. Kouluratsastus on orille helppoa, sillä Warilla on luontaisia lahjoja lajiin ja lisäksi se pitää siitä. Koulussa Wari keskittyy siihen mitä tekee eikä jätä mitään puolitieheen. Kokeneen ratsastajan käsissä Wari liikkuu todella hyvin, eikä sillä ole taipumusta kuumua vaikka harjoittelu veisi aikaa paljonkin. Tottelee hyvin pieniä apuja ja jos yhteistyö sujuu hyvin, voi melkein luulla että Wari osaa lukea ajatuksia. Vaikka Wari on loistava, ei sen pidä antaa tehdä kaikkea työtä, sillä Wari on oppimishaluinen ja se haluaa selkeitä apuja, jotta se voisi myös oppia uutta.
Warilla ei ole luontaisia lahjoja esteille, eikä sitä pahemmin kiinnostakaan hyppiä esteiden yli. Wari kuitenkin hyppää mutisematta eikä jätä rataa kesken, sillä ori todellakin vie aloittamansa loppuun. Wari etenee tasaiseen, rivakkaan tahtiin eikä pahemmin kiihdyttele esteiden väleillä. Jos Waria pyytää, se yrittää hypätä jopa omien rajojensa yli, sillä luonteensa puolesta ori on päättäväinen ja jopa kunnianhimoinen. Maastossa Wari on ihanteellinen, sillä Warin askeleet ovat huolitellut ja tarkat eikä ori astu harhaan ja väistää kuopatkin hyvin. Varmajalkainen ja itsevarma, ei säiky pienistä eikä pelkää edes mitään itseään isompaa. Wari ei siis pelkää metsän isojakaan eläimiä, vaan lähinnän jos nämä käyvät sen kimppuun, Wari tappelee takaisin. Wari on huono luovuttamaan ja siksi se pakenee hyvin harvoin. Osaa kuitenkin tarpeen tullen luovuttaa, eikä näin ollen syökse itseään tuhoon.
Kilpailupaikoilla Wari on rauhallinen eikä juurikaan välitä vilinästä ja huiskeesta, vaan jättää sen kaiken omaan arvoonsa.
Wari on ihana ori, josta ei voi olla pitämättä kun sen luottamuksen voittaa. Ensi silmäyksellä Wari näyttää ylpeältä, jopa pelottavalta, mutta kun Warin oppii tuntemaan, se on suorastaan hellyyttävä ori pehmeine hörähdyksineen. Päättäväinen ja rohkea, kuin oikea soturi.
luonne © Anni

isä Chief of White Sky II ox ii White Prize ox iii Prize ox
iie White Snow
ie Dejá Vu ox iei Chief of Sky ox
iee Delillah Montaque's ox
emä Breakway's Look Into My Eyes ox ei Lovingin Abeyance Boy ox eii tuntematon
eie LA's Gloe Pysnaria ox
ee Sunrise Avenue ox eei Sunlight Son ox
eee Evangeline Lover ox

Jälkeläiset
s. 21.10.2015 ox-t Shahnaz
s. 20.06.2021 ox-o Stefano al Delm
s. 12.07.2021 ox-o Bassam al Qismat
s. 12.10.2021 ox-o Everlasting Swansong HAH

Kouluratsastus 7 sij.
villit :: 24.09.2008 - Zaa - VaB - 3/17

KRJ :: 15.03.2009 - Rowea - VaB - 3/38
KRJ :: 04.04.2009 - Rowea - VaB - 3/22
KRJ :: 22.04.2009 - Rajaton - VaB - 2/50
KRJ :: 26.04.2009 - Rajaton - VaB - 3/50
KRJ :: 30.04.2009 - Divine Angel - VaB - 5/95
KRJ :: 14.05.2009 - Eillyn - VaB - 4/40

virtuaalihevonen
hevosen kuvat © Zuzana Buráňová