Nimi Jél Ti Fi
Rekisterinumero VH11-001-0053
Rotu akhal-teke
Sukupuoli tamma
Syntymäpäivä s. 04.11.2011
Säkä, väri 153cm, cremello
Omistaja Halluharjantila, VRL-10361
Kasvattaja VRL-10361
Ex-omistaja Tiikeri, VRL-10741

Painotus Kouluratsastus
Koulutustaso Vaativa A, 110cm

Titta on oudon hevosen leiman saanut tyttönen, joka tuntuu välillä elävän ihan omassa maailmassaan. Tämän tamman kanssa ei ole maailman helpoin kommunikoida, sillä tyhjyyteen katseleva ja omassa maailmassaan pyörivän tamman huomiota on välillä suorastaan hankala saada. Pikkuinen 'haamu-heppa' on välillä suorastaan pelottava varsinkin syksyisin laitumelta hakiessa, kun tamma saattaa yhtäkkiä ollakin takanasi ja tönäistä sinua.

Karsinaan mentäessä saattaa mennä hetki, ennen kuin Titta huomaa ihmisen tulon, sillä vaikka tamma katsoisikin tulijaa useaan otteeseen, ei tamma rekisteröi sitä, että joku on tullut sen karsinaan. Kun se viimein todella huomaa tulijan, tamma tervehtii ystävällisesti hörähtäen ja antaa laittaa riimun päähän, mutta siihen tamman keskittyminen loppuu ja tamma uppoaa taas omaan ihme maailmaansa. Harjaaminen onnistuu hyvin, kunhan tammaa muistuttaa välillä nätisti siitä, että nyt pysytään paikoillaan eikä harhailla pitkin karsinaa. Titan kanssa saakin olla varovainen sen suhteen, ettei tammalle sano mitään liian napakasti, sillä silloin tamma kauhistuu pahasti eikä välttämättä anna enää kiinni sinä päivänä kenellekään. Titta onkin todella herkkää sorttia henkisesti ja poikkeuksellisesti muistaa hyvin pitkään ihmisten eri teot. Varustaessa Titta yleensä herää horroksestaan ja tutkailee varustajaa hyvin tarkasti pistävän sinisillä silmillään. Kuolaimet ottaa kiltisti suuhun, mutta korvien kanssa saa olla varovainen sillä ne on tamman pään herkin kohta.

Titta on oikein mielenkiintoinen ratsastettava. Tamma on loppukädessä oikein nöyrä ratsu, muttei mikään helpoin motivoitava. Kentälle päästyä tamma seisoo paikoillaan juuri niin kauan, että ratsastaja pääsee selkään, mutta sen jälkeen menee vain hetki ja tamma on taas oman mielensä syövereissä. Tämän huomaa tamman korvien asennosta sekä siitä, että tyttönen alkaa vähitellen valumaan omaan suuntaansa. Kun ratsastuksen aloittaa, tamman huomiota saakin hakea oikein todella, mutta tässä kohtaa pitää muistaa tamman herkkyys sekä se, että kyseessä on ennemminkin tahtojen taisto. Ketä tahansa ei siis voi tamman satulaan päästää, sillä niin ystävällinen kuin tamma onkin, heittää se hyvin äkkäseltään kylkiään potkivan ratsastajan selästään. Tamma onkin todellinen haka heittämään selästään niin päättäessään eikä kukaan ole tähän mennessä pysynyt tamman selässä, ketä Titta ei ole sinne halunnut. Silloin kun yhteisymmärrys löytyy ja ratsastaja ratsastaa hyvin huomaamattomilla ja hellillä avuilla, kuoriutuu Titasta todellinen kouluratsu. Tamman kanssa saa kuitenkin olla varovainen sen suhteen, ettei se ehdi unohtua Ihmemaahansa.
Esteillä tamma ei erityisemmin jaksa innostua mikä näkyy tietenkin tuloksissa ja ratsastuksessa. Tamman ominta alaa onkin kiertää esteet tai lennättää esteen yli haluava ratsastaja esteen yli jääden itse toiselle puolelle. Esteitä mentäessä Titta uppoutuukin huomattavasti helpommin omiin mietteisiinsä. Maastossa Titta on maailman paras ratsu sellaiselle, joka haluaa haahuilla yksin metsässä päämäärättä unelmoiden samalla. Laukkaamista kuitenkaan unohtamatta. Maastoillessa Titta on todellinen henkivakuutus, sillä aina ennen pitkään tamman tie kääntyy kotia kohti, eikä se säiky koskaan mitään, mitä 'normaalit' hevoset säikkyisivät vähän väliä.

isä Edgar Javiero ii Javieer Liyst iii tuntematon
iie tuntematon
ie Jancy Ellie iei tuntematon
iee tuntematon
emä Sunny Dream ei Breezer eii tuntematon
eie tuntematon
ee Summer Love eei tuntematon
eee tuntematon

Jälkeläiset
s. 13.01.2012 at-t Zedstawici Rasy RSE
s. 27.05.2012 at-t Dvojita Hribata RSE
s. 02.07.2012 at-o Yon Militè Ti RSE

Näyttelyt
NJ :: 00.00.0000 - talli - luokka - 0/0

virtuaalihevonen
kuva © Guvanch NURGELDIYEV (by-sa)