Muistoissa 2009-2017

Nimi Kleine Pflaume
Rekisterinumero VH11-001-0011
Rotu akhal-teke
Sukupuoli ori
Syntymäpäivä, ikä s. 19.11.2009, 12v
Säkä, väri 162cm, perlino
Omistaja Halluharjantila, VRL-10361
Ex-omistaja Nine, myyntitalli Kuutamo


Koulutus Grand Prix, 120cm
Painotus Kouluratsastus

Flaum on haastava, mutta ei kuitenkaan aivan mahdoton. Hoito sujuu hieman testailujen merkeissä etenkin uusien ihmisten seurassa. Flaum saattaa alkuun vain yrittää potkia, näykkiä ja niin edespäin, mutta kyllä tilanne siitä rauhottuu. Satula tuntuu olevan orin pahin painajainen mutta myös se selkään on saatu kohtuu pikaisesti kiireessä. Suitset menevät ongelmitta päähän.

Koulua mentäessa Flaum on alkuun hyvin energinen ja muodossa ratsastus tuntuu toivottomalta ajatukselta. Selässä kannattaa vain istua rauhassa ja antaa vähän väliä lisää liikettä ettei meno eteenpäin täysin unohdu. Ylävartalolla tuuppaus ei auta asiaa, enemmän se hidastaa tämän yksilön kanssa. Askeleet ovat pehmeet kun on ravattu ja laukattu ne lukuisat ja kuuluisat ympyrät Flaumin kanssa. Myös muoto lähtee pikkuhiljaa siitä hakeutumaan. Loppuviimein ratsastus onkin elämys, alkutuskista huolimatta. Alussa saattaa olla vaikeuksia, kun pohjetta ei kuunnella. Siinä auttaa pari näpäytystä raipalla. Reagointi voi olla pukki tai pari mutta pukit tällä herralla ovat hyvihyvin pehmeitä, alkaa miettimään vasta jälkeenpäin että pukittiko tämä juuri?

Esteillä vauhtia tuntuu välillä olevan välillä vähän liikaakin. Esteet voivat tulla kolisten alas jos annetaan vain mennä ja itse näytetään suunta. Ehei, hypätessä kannattaa todellisesti olla kokeneenpi ratsastaja selässä. Jos taas liikaa hidastaa ovat hypyt laatikkomaisia. Eli juuri sopiva tempo esteelle on aikas kova sana hypätessä Flaumin kanssa, kun on ori on vielä niin nuorikin ettei osaa itse säädellä vauhtia, askeleita. Laukanvaihdot esteradalla on kuitenkin viimeisenpäälle opetettuja, huomaa itse jos tulee väärällä laukalla alas. Herra on muutamia kertoja kieltänytkin, ei siis todellakaan mikään automaatti.

Maastossa on hyvin vauhdikas jo alkuun, ja sitten kun vauhtiin päästään niin sitten mennään todellakin vauhdilla. Erittäin kuuma tapaus maastossa. Ei säiky kuitenkaan, ja kulkee aina rohkeasti eteenpäin.

Taluttaessa orii on säikympi kuin maastossa, pelkää kaikkea mitä maassa on. Muovipussit, vesiletkut, ämpärit.. kaikki! Tallin ovella haluaa ohittaa taluttajan mutta kannattaa vain päättäväisesti itse asettua edelle kävelemään.
Luonne © Nine

Kouluratsastus 1 sij.
villit :: 29.09.2010 - al Fawara - Vaativa A - 3/30
villit :: 00.00.0000 - Talli - Vaativa A - 0/0

KRJ :: 00.00.0000 - Talli - Vaativa A - 0/0

virtuaalihevonen
hevosen kuvat © Kerri-Jo (by-nc)