Nimi Oopperan Kuningas
Rekisterinumero ei rekisteröity
Rotu suomenhevonen
Sukupuoli ruuna
Syntymäpäivä s. 07.03.2004
Säkä, väri 158cm, rautias
Omistaja Halluharjantila, VRL-10361
Kasvattaja Myrskyharja


Ennätys ei enn. 0:0-0-0-0
Painotus Ravit

Ooppeli, ihastuttava veijari. Ruuna on vakaa ja varma kaikissa tilanteissa, eikä maailmasta löydy oikein mitään, minkä takia ori menettäisi hermonsa täysin. Kyseinen herra toimiikin todella oivana opettajana niin ensimmäisenä hoitohevosena kuin ensimmäisenä ajettavanakin. Se on kärsivällinen ja varmajalkainen suomenhevonen, vaikka ei vielä ole kovin vanhaksi ehtinytkään. Ooppeli on vallan mukavaluonteinen, se kaipaa paljon huomiota ja seuraa ollakseen tyytyväinen. Ruuna ei kovin usein säkkyile turhista, se on sitkeä rotunsa edustaja. Joskus sillä on taas päivänsä, jolloin jokaisen ohi vilahtavan puun takana lymyilee mörköjä. Silloin on menoa se..!

Ooppelilla on tahdikkaat askeleet, ja halutessaan sen kanssa voi kyllä mennä vähän kovempaakin, siitä ruuna suorastaan nauttii. Mieltynyt vauhtiin ja viiletykseen, niin minä ainakin sanoisin, jos minulta kysyttäisiin. Toki sillä on myös laiskotuspäivänsäkin, niinkuin meillä jokaisella varmasti. Silloin herra jäisi mieluummin kotikarsinaan nukkumaan, kuin ulos tuuleen ja tuiskuun. Ajaessa Ooppeli tavoittelee usein voittoa, välillä tuntuu että se olisi ottanut voittamisen elämäntehtäväkseen.

Hoidettaessa Ooppeli käyttäytyy siististi ja onkin kohtuurauhallinen ruuna. Joskus se kyllästyy joutuessaan seisomaan pitkään paikoillaan, mutta kyllä se siitä. Mallikelpoinen ruuna on tämä Ooppeli. Kaviot nousevat hyvin ja taluttaessa Ooppeli tulee mielellään mukana. Joskus sitä tosin kiinnostaa enemmän ruohotupot ja puiden oksat, kuin taluttajan perässä juoksenteleminen. Ooppelilla on usein tapana tulla tarhan aidoista läpi, jos niissä ei ole sähköt päällä. Sen mielestä on hauskaa juosta hoitajia pakoon ympäri tallin pihaa ja sehän on mahdollista vain suorittamalla taidokkaan karkaustempun. Ooppeli on perso ruoalle. Se rakastaa omenoita ja porkkanoita, mutta ennen kaikkea ruunan mieleen on kaura.

Ooppeli on kaikin puolin tutustumisenarvoinen ravuri. Sen luottamus on kohtuuhelppo ansaita, mutta sen saavuttaessaan sitä kannattaa vaalia kuin kultaista kauranjyvää ikään
Luonne © sinte

isä Sekoitus ii Mikstuuri iii tuntematon
iie tuntematon
ie Viipottaja iei tuntematon
iee tuntematon
emä Laulukuoro ei Rhoodoslainen eii tuntematon
eie tuntematon
ee Jennin Sävelmä eei tuntematon
eee tuntematon

Jälkeläiset
s. 07.06.2010 sh-t Varpu

Työajo 7 sij.
TYH :: 26.06.2022 - Halluharjantila - Juoksukoe - 3/25
TYH :: 26.06.2022 - Halluharjantila - Käyntikoe - 1/21
TYH :: 17.12.2022 - Halluharjantila - Juoksukoe - 3/13
TYH :: 18.12.2022 - Halluharjantila - Juoksukoe - 2/13
TYH :: 19.12.2022 - Halluharjantila - Käyntikoe - 2/13
TYH :: 21.12.2022 - Halluharjantila - Juoksukoe - 3/23
TYH :: 22.12.2022 - Halluharjantila - Käyntikoe - 5/30

virtuaalihevonen
hevosen kuvat © Brenda, Alegre