Lacara Felis

Perustiedot

VH20-076-0017

Sukupuoli Tamma
Omistaja VRL-10444
Rotu Belgianpuoliverinen
Kasvattaja Estelle van Alst / VRL-14365
Säkäkorkeus161cm
VäriPunahallakko
GeeniteeAa D/nd2
Syntymäaika23.01.2018 / 10v
KoulutustasoIntII/90cm, koulupainote

Luonne

Lara on luonnoltaan hyvin rauhallinen hevonen, vaikka sopivassa tilanteessa ruutiakin kyllä löytyy. Kaikki erikoistoimenpiteet onnistuvat tamman kanssa ilman kummempia ongelmia, tosin koppiin lastatessa on tärkeä muistaa lastata Lara ensimmäisenä. Tamma ei halua koppiin, jossa on jo toinen hevonen. Ollesaan itse jo autossa, tammaa ei kiinnosta jos samaan koppiin lastataan toinenkin hevonen. Kuljetusauton suhteen samaa ongelmaa ei esiinny.

Rapsutuksia rakastava Lara on parhaimmillaan karsinassa irti hoidettavana, siellä tamma osaa ottaa rennosti ja nauttia hoitamisesta. Ongelmia ei tule käytävälläkään, mutta tavallisesti tamma ei ihan osaa rentoutua. Jalat tamma nostaa pyynnöstä, eikä varustaessakaan ole mitään erikoista. Toisten hevosten kanssa Lara osaa olla vähän pomotteleva, joten tarhakaveriksi kannattaa valita tätä silmällä pitäen joku vähän nössömpi tyyppi, jota tällainen ei häiritse.

Ratsuna Lara on komea, ja osaa paljon. Tamma kuuntelee hyvin ratsastajaa ja toimii pääosin loistavasti, mutta ei siedä ihan aloittelevia selkäänsä. Hämmentyy helposti ristiriitaisista avuista, eikä suostu tekemään mitään muuta kuin puksuttamaan tasaisesti eteenpäin, jollei ymmärrä ratsastajaa. Järin yritteliääksi Laraa ei siis voi kuvailla, ja uusien asioiden opettaminen reaktion takia onkin ajoittain vaikeaa. Osaamansa asiat osaavalla ratsastajalla tamma kuitenkin suorittaa loistavasti.
Esteillä Laran tekniikka on "kovaa ja tuurilla", tamma kiihtyy kovasti esteistä ja hyppää yli melko hallitsemattomin loikin vähintään kyseenalaisella tyylillä. Onneksi tammasta ei koskaan meinattu tehdä esteratsua, saati haaveiltu maastoesteiden hyppäämisestä. Esteiden ulkopuolella Lara on loistava maastoratsu. Tamma on kohtuullisen varmajalkainen eikä juurikaan säpsy turhia. Lara on myös liikennevarma, ja kulkee joukon edellä tai yksinkin rohkeasti.

Suku ja jälkeläiset

1-polvinen suku
Isälinja: Laçarote
Emälinja: Donna Noble

i. Laçarote
Fn, KTK-III, KRJ-I, YLA1, PKK-V, Laatu Ori, 3 Star Prospect
ii. Vinagre IV iii. Vinagre III
iie. Roseira
ie. Serenata iei. Circo II
iee. Ave Canore
e. Donna Noble ei. Gervasio eii. Geronimo
eie. Elvara
ee. Duchess eei. Ragnar
eee. Dynasty

Jälkeläiset

17.08.2021 syntynyt suomalainen puoliverinen tamma Lanchester Troll isästä Davenham
03.06.2022 syntynyt belgianpuoliverinen tamma Baghera Lynx isästä Baloo von Lark

Kilpailut ja näyttelyt

Kilpailut

Lara on kilpaillut maksimitasolleen (IntII) porrastetussa kouluratsastuksessa.
Kilpailutiedot.

Päiväkirja

00.00.0000 - Otsikko, kirjoittanut X
Päiväkirjamerkintä