Ilvessuo

Tämä on virtuaalitalli / virtuaalihevonen

Etusivu     Hevoset     Esittely


Lacara Felis

Perustiedot

Sukupuoli Tamma Omistaja VRL-10444
Rotu Belgianpuoliverinen Kasvattaja Estelle van Alst / VRL-14365
Säkäkorkeus 161cm
Väri Punahallakko / eeAa D/n Rekisterinumero VH20-076-0017
Syntymäaika 23.1.2018 / 9v Koulutustaso IntII/90cm, koulupainote

Historia

Ilvessuo on Laran ensimmäinen koti kasvattajan jälkeen. Tamma muutti tilalle syksyllä 2020 yhtenä suuremmasta hevosjoukosta, kun tallin toimintaa käynnisteltiin. Nita ihastui tamman laadukkaisiin liikkeisiin ja etenkin maastakäsin ihastuttavaan luonteeseen. Huolimatta siitä, että ajatuksena oli ostaa tilalle suomalaisia puoliverisiä, Lara eksyi joukkoon.

Luonne

Lara on luonnoltaan hyvin rauhallinen hevonen, vaikka sopivassa tilanteessa ruutiakin kyllä löytyy. Kaikki erikoistoimenpiteet onnistuvat tamman kanssa ilman kummempia ongelmia, tosin koppiin lastatessa on tärkeä muistaa lastata Lara ensimmäisenä. Tamma ei halua koppiin, jossa on jo toinen hevonen. Ollesaan itse jo autossa, tammaa ei kiinnosta jos samaan koppiin lastataan toinenkin hevonen. Kuljetusauton suhteen samaa ongelmaa ei esiinny.

Rapsutuksia rakastava Lara on parhaimmillaan karsinassa irti hoidettavana, siellä tamma osaa ottaa rennosti ja nauttia hoitamisesta. Ongelmia ei tule käytävälläkään, mutta tavallisesti tamma ei ihan osaa rentoutua. Jalat tamma nostaa pyynnöstä, eikä varustaessakaan ole mitään erikoista. Toisten hevosten kanssa Lara osaa olla vähän pomotteleva, joten tarhakaveriksi kannattaa valita tätä silmällä pitäen joku vähän nössömpi tyyppi, jota tällainen ei häiritse.

Ratsuna Lara on komea, ja osaa paljon. Tamma kuuntelee hyvin ratsastajaa ja toimii pääosin loistavasti, mutta ei siedä ihan aloittelevia selkäänsä. Hämmentyy helposti ristiriitaisista avuista, eikä suostu tekemään mitään muuta kuin puksuttamaan tasaisesti eteenpäin, jollei ymmärrä ratsastajaa. Järin yritteliääksi Laraa ei siis voi kuvailla, ja uusien asioiden opettaminen reaktion takia onkin ajoittain vaikeaa. Osaamansa asiat osaavalla ratsastajalla tamma kuitenkin suorittaa loistavasti.
Esteillä Laran tekniikka on "kovaa ja tuurilla", tamma kiihtyy kovasti esteistä ja hyppää yli melko hallitsemattomin loikin vähintään kyseenalaisella tyylillä. Onneksi tammasta ei koskaan meinattu tehdä esteratsua, saati haaveiltu maastoesteiden hyppäämisestä. Esteiden ulkopuolella Lara on loistava maastoratsu. Tamma on kohtuullisen varmajalkainen eikä juurikaan säpsy turhia. Lara on myös liikennevarma, ja kulkee joukon edellä tai yksinkin rohkeasti.

Sukuselvitys

Lara on 1-polvinen.

i. Laçarote ii. Vinagre IV iii. Vinagre III
iie. Roseira
ie. Serenata iei. Circo II
iee. Ave Canora
e. Donna Noble ei. Gervasio eii. Geronimo
eie. Elvara
ee. Duchess eei. Ragnar
eee. Dynasty

Jälkeläiset

17.08.2021 syntynyt suomalainen puoliverinen tamma Lanchester Troll isästä Davenham

Kilpailukalenteri

Kilpaillut maksimitasolleen Intermediate II / 9 porrastetussa kouluratsastuksessa. Lisätiedot kilpailuista.

Päiväkirja

Laran päiväkirja foorumilla