Metkan Talli

Etusivu Hevoset Esittely Foorumi

virtuaalitalli / virtuaalihevonen

Lukan Liverrys

VH20-018-0577, #PKK3740

Perustiedot

Luonne

Kutsumanimi

Livia

Rohkea ja vauhdikas nuori hevonen, joka rakastaa tutkia uusia asioita ja osallistua kaikkeen. Rakastaa pitkiä rapsutustuokioita ja venyttelyä porkkananpalojen kanssa. Perushoitotoimenpiteissä osaa jo pääosin käyttäytyä hyvin, mitä nyt joskus unohtaa taluttajan roikkuvan mukana ja kiihdyttelee turhia. Totutettu jo suitsiin ja osaa käyttäytyä nätisti suitsittaessa ja suitsissa taluttaessa. Juoksutuksen ja ohjasajon alkeet ovat myös jo hallinnassa, näissä lajeissa näkyy vielä helposti turhan runsasta vauhtia, mutta peruskäsitys varsalla alkaa touhusta olla melko hyvä.

Rotu, sukupuoli

Suomenhevonen, tamma

Väri, säkäkorkeus

Hopeanmusta, kasvava
(aikuisena 155 cm)

Syntynyt, ikä nyt

01.07.2020, 1 vuotta

Omistaja, kasvattaja

Ella Orteala (VRL-10444),
Lukariksen hevoskeskus

Koulutustaso

Koulutus kesken


Ensimmäisessä kuvassa Livia 1v.
Laukkakuva © Lithy, muut kuvat © Metkan talli

Varustekaappi


Varusteet © Equestrian PRO ja Mestyn Varuste, kiitos!

Yleistä tietoa

Asuu pihatossa ja laiduntaa kesät.
Muista aina käsitellessä nuori ikä.

Hoitajalle

Varusteet löytyvät varustehuoneesta nimetyiltä paikoilta, varusteväreinä sininen ja musta.

Liikutuskalenteri

Liikkuu 3-5 päivänä viikossa kevyesti harjoitellen perusasioita maastakäsittelyn, juoksutuksen ja ohjasajon parissa.

Päiväkirjaan

Siirry lukemaan Livian päiväkirjaa foorumille tästä.
Livialle etsitään hoitajaa, hae hoitajaksi.

Suku

Livia on 1-polvinen.

i. Pikajuoja
152cm sh o, KTK-III

ii. Janoisten sankari
sh

iii. Ilkan Kari

iie. Samin Sankaritar

ie. Nopsanauha
sh

iei. Pikamies

iee. Väritär

e. Laula Lujempaa
158cm mkm sh

ei. Arki
sh

eii. Maanantai

eie. Luomuleipä

ee. Missä Onni On
sh

eei. Karaoke

eee. Univiikko

Jälkeläiset

Livialla ei ole jälkeläisiä.

Sukuselvitys

i. Pikajuoja eli tutummin Piku on Livian kasvattajan Lukariksen Hevoskeskuksen omistama estepainotteinen suomenhevosori. Piku on komea 152 senttinen hieman raskaampaa tyyppiä edustava hopeanruunikko. Ori on kilpaillut sijoittuen esteitä metrin luokkiin saakka, joten ori varsin taitava esteratsu. Jälkeläisnäytöt orilta vielä uupuvat, Livian ollessa sen ensimmäinen jälkeläinen.
    ii. Janoisten Sankari eli Saku on erittäin hyvin esteratsuna menestynyt suomenhevosori. Voitontahtoinen, mutta omapäinen hevonen ei ratsuna sovi ihan kaikille, mutta oikeanlaisen ratsastajan kanssa tekee loistavaa tulosta. Tyypiltään Saku on hyvin vahvarakenteinen, ja onkin periyttänyt jälkeläisilleen estepuolen kapasiteetin lisäksi rakennettaan.
        iii. Ilkan Kari oli varsansa Janoisten Sankarin tavoin vahvarakenteisemman tyyppinen suomenhevonen. Raskaammasta tyypistä huolimatta ori oli varsin ketterä, ja kilpailikin tehden hyviä tuloksia kenttäratsuna. Säpäkän herrasmiehen ura valitettavasti katkesi ennen aikojaan loukkaantumiseen, ja eläkepäivänsä Kari vietti harrasteratsuna sekä saaden muutaman jälkeläisen.
        iie. Samin Sankaritar oli pääosin harrasteratsuna toiminut hevonen, joka omistajansa kanssa myös teki pienen kilpauran pikkuluokissa. Pienikokoisempi ja kaunis Taru olisi varmastu menestynyt loistavasti myös suuremmilla areenoilla, mutta omistajan uskallus suuremmille kentille ei riittänyt. Mukavaluontoinen tamma valitettavasti lopetettiin jo nuorella iällä sen sairastuttua äkillisesti, eikä tamma jättänyt Janoisten Sankarin lisäksi muita jälkeläisiä.
    ie. Nopsanauha tai tuttujen kesken Nopsa menestyi nuoremmilla päivillään mukavasti kenttäratsuna, tamma on ketterä ja hyväliikkeinen hevonen. Rehellisen ja miellyttämishaluisen luonteensa ansiosta tamma kuitenkin teki uran vaihdoksen ja toimii nykyään erittäin suosittuna tuntihevosena ratsastuskoulussa. Myös varsoilleen Nopsa on periyttänyt sekä miellyttävää luonnetta että kapasiteettia useampaan lajiin.
        iei. Pikamies oli nope ja ketterä esteratsu, joka näiden ominaisuuksien vuoksi menestyikin kilpa-areenoilla hyvin. Myös liikettä koulupuolelle löytyi, mutta ori ei koskaan kilpaillut koulupuolella. Orilla oli hyvän suorituskyvyn lisäksi myös aivan upea luonne, ja eläkepäivänsä se viettikin ratsastuskoulussa ollen kaikkien lellikki. Ikävä kyllä Pikamies menehtyi äkillisesti ähkyn seurauksena eläkevuosien ollessa vasta alussa.
        iee. Väritär oli hieman tammamaisen herkkä hevonen, joka menestyi ilmavien ja voimakkaiden liikkeiden ansiosta hyvin koulukilpailuissa. Myös muutamissa estekilpailuissa tamma uransa aikana nähtiin, eivätkä tulokset tavallisesti niissäkään huonoja olleet. Eläkepäivinään Väritär sai muutaman varsan ja vietti mukavaa harrasteratsun elämää.

e. Laula Lujempaa on todellinen monilahjakkuus. Tamma on sekä kimon värinsä että rakenteensa puolesta todella kaunis, mikä on johtanut hyvään menestykseen näyttelyissä. Ratsastuskilpailujen puolella Lalla on kilpaillut sijoittuen esteillä metrin luokkia, koulua helppo B tasolla ja kenttää helpolla tasolla. Livia on tamman toinen varsa, ensimmäinen Lallan varsa on todella lupaava kenttäratsu.
    ei. Arki eli Ari on erityisesti kouluratsuna menestynyt kaunisrakenteinen kimo ori. Värin ja menestyksensä ansiosta tämä hieman herkkähipiäisempi ori on ollut suosittu hevonen myös jalostuskäytössä, ja onkin jättänyt useita kymmeniä jälkeläisiä. Arin omistajien ja jälkeläisten omistajien pettymyksistä Lalla on kuitenkin yksi ainoista orin kimoista varsoista, koulukentillä Arin jälkeläiset tosin ovat menestyneet mukavasti.
        eii. Maanantai on vanhan kansan hevosmiehen omistama musta ori. Maanantaita ei ole useita kertoja kilpailemassa nähty, joskus nuoremmilla päivillään omistaja koetti ajaa orilla kilpaa, mutta se yritys kaatui jo koelähtöön orin laiskistuessa radalla silmissä. Hyväluonteinen ori on kuitenkin toiminut useiden lähialueen lasten ensimmäisenä kosketuksena hevosiin ja myös mukavana maastoratsuna kaikille vauhtia pelkäämättömille.
        eie. Luomuleipä on jonkin verran kouluratsastuksessa harrasteratsuna kilpaillut kaunis kimotamma. Luomun omistaja oli hieman arka täti-ihminen, joka lähinnä ratsasteli äärimmäisiin asti kiltillä tammalla kotioloissa ja toisinaan kävi helpoissa koululuokissa vaihtelevalla menestyksellä. Luomulla olisi ollut kapasiteettia vaikka mihin, mutta tätiparan pää ei oikein kestänyt kilpailemista. Eräänä kesänä omistaja sai päähänsä astuttaa Luomun, sitä ei kukaan tiedä miksi varsan isäksi valikoitui Maanantai, mutta näin kävi ja syntyi tamman ainoa jälkeläinen, Arki.
    ee. Missä Onni On eli Omni oli täydellisen tavallinen rautias tamma. Hieman itsepäinen ajoittain, muuten aivan loistohevonen. Tamma teki kohtalaisen hyvän uran esteratsuna kilpaillen sijoittuen metrin luokkiin saakka, vaikka sen ratsastaja vaihtui muutamaan otteeseen. Omni loukkaantui tarhassa kymmenen vuoden iässä ja siirtyi kevyempään käyttöön, saaden vanhempana myös neljä varsaa.
        eei. Karaoke on loistavan esteuran tehnyt kookas herrasmies. Jalostusorina kapasiteettinsa lisäksi Ookke on tunnettu loistavasta luonteestaan. Se on rohkea, mutta sekä ihmisiä että muita hevosia kohtaan kohtelias. Ookella on kuusitoista varsaa, jotka ovat kaikki kilpailleet esteitä tai kenttää hyvin menestyen.
        eee. Univiikko eli Untuva oli pienikokoinen ja vikkelä hevonen, joka myytiin viiden vuoden iässä kasvattajaltaan suoraan ratsastuskouluun. Tamma teki ratsastuskoululla pitkän uran tuntiratsuna, sai kaksi jälkeläistä ja kilpaili ratsastuskoulun oppilaiden kanssa este- ja kouluradoilla vaihtelevalla menestyksellä 80cm ja helpon B:n luokkiin saakka. Untuva oli suosittu opetushevonen, mutta menehtyi valitettavassa kuljetusonnettomuudessa 15-vuotiaana.

Kilpailukalenteri

Livia on osallistunut kahteen näyttelyyn (PKK).

PKK - 19.08.2020 - Sumulahti - Hyvä (tuomari: Tuulia, arvosteltu varsarakenteesta)
PKK - 18.07.2020 - Zen - Hyvä (tuomari: Pölhö, arvosteltu varsarakenteesta)

JAOS - 00.00.0000 - Paikkka - Tulos