Nimi Boyero's Isabella
Rekisterinumero VH12-001-0151
Rotu akhal-teke
Sukupuoli tamma
Syntymäpäivä s. 19.11.2009
Säkä, väri 152cm, ruunikko
Omistaja Halluharjantila, VRL-10361
Kasvattaja Boyero's Stable, RUS
Maahantuoja *lumienkuli*, Alegre

Koulutus Helppo A, 90cm
Painotus Kouluratsastus

Isabella on hyvin perinteinen akhal-teke. Sen kanssa ei ystävystytä hetkessä ja se osaa olla hyvinkin hankala tapaus. Ystävystyttyä tamma kuitenkin puhkeaa suorastaan kukkaan, mikä on kovan työn takana.
Hoitaessa Isabella ei ole ensimmäisillä kerroilla mikään enkeli. Se näykkii hyvinkin tiuhaan ja vatsan alta harjatessa kolisevat seinät tamman potkujen tähden. Tamman rauhoitteluun on kuitenkin niksinsä. Esimerkiksi raipalla on yllättävä vaikutus tammaan. Jo raipan näkeminen saa sen asettumaan luimien aloilleen. Toinen vaihtoehto on lepertely, joka oikeastaan tehoaa paremmin.

isä Cookie Palace ii unohtunut iii tuntematon
iie tuntematon
ie unohtunut iei tuntematon
iee tuntematon
emä Alana's Beau ei unohtunut eii tuntematon
eie tuntematon
ee unohtunut eei tuntematon
eee tuntematon

Jälkeläiset
s. 27.12.2010 at-o ké Sojav

Kouluvalmennus 09.08.2011 Glatorian Farmilla, valmentajana Metku ja ratsastajana kati
"Alkuun testasimme, että hevoset olivat kuulolla pohkeelle. Ratsukot tekivät muutaman pohkeenväistön ja etuosakäännöksen. Isabella väisti hyvin, käännöksestä se vetäisi jonkun herneen nenäänsä ja luvassa oli pientä pystyyn hyppimistä. Selvitit kuitenkin tilanteen hyvin ja Isabella rauhoittui. Sitten jatkoimme harjoitusravissa. Kun olin vähän aikaa höykyttänyt ratsastajien istuntaa, aloimme tehdä lisäyksiä lävistäjälle. Ensin Isabella lähti juoksemaan vähän alta pois mutta parin ympyrän ja hellempien apujen avulla sait sen takaisin kontrolliin. Sitten Isabellan kauniit liikkeet pääsivätkin oikeuksiinsa. Ravitehtävän jälkeen nostimme laukan ja ratsastajien oli määrä koota hevosten laukka niin lyhyeksi kuin vain ikinä pystyi. Isabella lyheni todella hyvin. Kootun laukan vastapainoksi otimme taas parit lisäykset lävistäjille. Isabellan meno olikin kuin lentämistä, eikä se edes vaihtanut laukkaa kulmassa, hienoa! Loppuraveissa toppuuttelimme hevosia, ja pyrimme saamaan ne mahdollisimman rennolle, pitkälle kaulalle. Tunti meni teiltä kahdelta kaiken kaikkiaan hienosti! "

Kouluratsastus 0 sij.
villit :: 28.09.2010 - Falcon - HeA - 19/29

Esteratsastus 0 sij.
villit :: 27.09.2010 - Falcon - 90cm - 26/30

virtuaalihevonen
hevosen kuvat © Kerri-Jo (by-nc)