Nimi Looking Nice
Rekisterinumero VH21-043-0025
Rotu ruotsalainen puoliverinen
Sukupuoli tamma
Syntymäpäivä s. 23.03.2011
Säkä, väri 156cm, rautias tobiano
Omistaja Halluharjantila, VRL-10361
Kasvattaja Samuel Johansson


Koulutus Vaativa B, 110cm
Painotus yleisratsastus

Lola on paremman tason ratsastuskouluhevonen. Tamma on hyvin kiltti, varma ja tasainen, mutta sen verran terhakka, että potentiaalia löytyy sekä kouluun että esteille. Mikäli Lola olisi nuorena päätynyt kilpailevaan kotiin, olisi sillä luultavasti ollut potentiaalia korkeampiinkin luokkiin, mutta tamman tie vei kuitenkin ratsastuskouluun ja keskitasolle.

Hoitaessa Lola seisoo patsaan lailla paikoillaan ja vaatii välillä jämäkkää pyytämistä, että kaviot nousevat tai väistää johonkin suuntaan edes sen askeleen. Taluttamaan lähtiessä ei kuitenkaan tarvitse juurikaan komentamista, kunhan haaveilevan rouvan herättää siihen, että nyt mennään. Ratsastaessa menee helpon oloisesti sen minkä pyydetään, mutta osaavampien käsissä saa jo pyytää selvästi, ennen kuin alkaa laittamaan jalkaa kunnolla ristiin. Maasto- ja liikennevarma, sopii myös aloittelijoille.

isä Doing it like This ii Hubruldur iii tuntematon
iie tuntematon
ie Getting Cool iei tuntematon
iee tuntematon
emä Best Girl SWE ei Spotted Boy eii tuntematon
eie tuntematon
ee Lawbalay eei tuntematon
eee tuntematon

Isä Doing It Like This on rautias belgialainen puoliveriori, joka ihastutti nuorena monia koulukentillä hyvillä liikkeillään. Ori kilpaili kouluratsuna vuosia vaativalla tasolla ennen kuin se sattuman kautta myytiin ratsastajalle, joka oli enemmän kiinnostunut esteistä. Esteillä 164 senttinen ori pärjäsi mukavasti metri kahdenkymmenen luokkiin saakka. Kilpauransa jälkeen ori toimi muutamia vuosia jalostuksessa tuottaen mukavia yleishevosia.
Isänisä Hubruldur on ruunikko ruotsalainen puoliverinen kouluratsu. Nuorena myös esteille kykyjä väläytellyt, mutta lopulta kouluratsastukseen erikoistunut ori oli kaikin puolin miellyttävä hevonen, minkä vuoksi tämä 170 senttinen ori olikin erittäin suosittu jalostusori koulu-uransa jälkeen. Hubrulduria käytettiin ensimmäiset kaksi astumiskautta vain sen kotimaassa Ruotsissa, mutta näiden ikäluokkien jälkeläisten menestyttyä ori ehti myöhemmin saada jälkeläisiä myös kotimaansa ulkopuolella.
Isänemä Getting Cool on mukavaluontoinen yleishevonen, joka kilpaili pitkään useiden eri juniorien ratsastamana koulussa ja esteillä, kokeillen pari kertaa kenttääkin. Rautias tamma päätyi kilpauransa jälkeen siitostammaksi kouluhevosiin keskittyneelle tallille, kun tallin omistaja ihastui 160 senttisen Coolin luonteeseen ja rakenteeseen. Valitettavasti tämä belgialainen puoliverinen ei kuitenkaan jättänyt omistajansa toivomia kouluratsujälkeläisiä, vaan sen varsat olivat pääosin mukavia perushevosia.

Emä Best Girl SWE oli nimensä veroinen tamma. Ruotsalainen puoliverinen menestyi mukavasti kaikessa mitä sen kanssa yritettiin: Koulussa, esteillä, kentässä ja toimipa hevonen vähän aikaa myös vikellyshevosena. Pieni 153 senttinen musta tobiano tamma oli myös sievärakenteisena hevosena ilo silmälle, ja pärjäsikin myös näyttelyissä hyvin. Valitettavasti tamma kuitenkin sai vain yhden jälkeläisen lukuisista yrityksistä huolimatta.
Emänisä Spotted Boy on tytärtään ulkonäöllisesti kovasti muistuttava 155 senttinen ruotsalainen puoliveriori. Mustanruunikko tobiano kilpaili lähinnä kouluratsastuksessa, mutta hyppäsi myös muutamassa helpossa esteluokassa. Luonteeltaan hevonen oli kuitenkin melko haastava, eikä sen vuoksi edennyt kilpaurallaan vaativia luokkia pidemmälle. Luonteensa vuoksi Boy ruunattiin myöhemmällä iällä ja sen ainoiksi jälkeläisiksi jäivät kaksi vahinkovarsaa.
Emänemä Lawbalay on 160 senttinen KWPN tamma. Mukavaluontoinen rautias sattui asumaan Spotted Boyn kanssa samalla tallilla ollessaan nelivuotias, ja vahingon tuloksena sai ainoan varsansa seuraavana kesänä. Myöhemmin tamma kilpaili omistajansa kanssa oman alueensa kilpailuissa sekä esteitä että koulua kohtuullisella menestyksellä, mutta toimi pääasiallisesti harrasteratsuna.
VRL-10444

Jälkeläiset
s. 08.10.2012 swb-t Looking Rumbled
s. 10.03.2014 fwb-o Lokdor HAH
s. 01.07.2021 swb-o Dummerjöns HAH

Kilpailut
Kilpailee porrastetusti omalle tasolleen ko. VaB / 5 ja re. 110cm / 5.

virtuaalihevonen
hevosen kuvat © tiiangalleria.net/vapaasti.html