Tämä on virtuaalihevonen.

Looking Rumpled

KRJ-III, YLA2

Perustiedot

Sukupuoli Tamma Omistaja, ylläpitäjä VRL-10444, Eedi Myllyoja
Rotu Ruotsalainen puoliverinen Kasvattaja Halluharjantila
Säkäkorkeus 163cm Kotitalli Virtuaalitalli Seppele
Väri Rautias tobiano (eeAa TOn) Rekisterinumero VH21-043-0023, #PKK4522
Syntymäaika 08.10.2012 / 10v Koulutustaso Prix St Georges / 120cm, koulupainote

Luonnekuvaus

Ledi on varsin fiksu hevonen. Se oppii uudet asiat, niin hyvässä kuin pahassakin, yleensä muutamalla toistolla erityisesti namien antaman ylimääräisen motivaation kanssa. Namien lisäksi tammalle kelpaavat palkkioksi hyvin myös rapsutukset erityisesti harjan juuresta. Hoidettavana Ledi onkin varsin huomionkipeä ja kiinnostunut kaikesta tapahtuvasta. Karsinassa irti hoitaessa tamma usein tönii hoitajaa turvalla kerjäten rapsutuksia, seisten kuitenkin muuten kiltisti paikallaan. Satuloidessa pullistelee vähän, mutta parin kiristyskerran jälkeen yleensä luovuttaa.

Ratsastaessa Ledi on vähän hitaasti lämpeävä ja vaatii pitkän verryttelyn käynnissä ja Verryttyään ja saadessaan ratsastajalta riittävästi tukea sekä kevyitä apuja Ledi on todella nopeasti reagoiva ja miellyttämishaluinen ratsu. Tuen tarpeen ja kevyiden apujen tarpeen vuoksi tamma ei ole ihan aloittelijan ratsu. Tosin epäsopivankaan ratsastajan kanssa Ledi ei tee mitään erityisen tyhmää, yleensä vain alkaa jumitella.
Päälajissaan kouluratsuna tamman suurin ongelma on lyhyehkö askel. Usein lisäykset tuppaavat jäädä vähän lennottomiksi ja ratsastajalta vaaditaankin runsaasti kannustusta, jotta Ledi suorittaa venyttävät liikkeet hyvin. Muuten Ledi on varsin toimiva hevonen, mieluisimpia juttuja sille ratsuna ovat erilaiset sivuliikkeet, kuten pohkeenväistöt.
Esteilläkään Ledi ei ole iha toivoton. Ei sillä mikään huippuhyppääjän tekniikka ole, mutta tamma yrittää parhaansa ja hyppää varsin näppärästi pienenpiä esteitä. Reilun metrin kokoisilla esteillä se tarvitsee jo melko osaavan esteratsastajan, mutta pystyy suorittamaan saadessaan riittävästi tukea.
Ledi pitää kovasti muista hevosista, ja tulee yleensä laumassa toimeen hyvin. Tämä näkyy myös maastoillessa, missä Ledi liikkuu huomattavasti mieluummin kaverin kanssa kuin yksin. Yksinkin Ledi kyllä suostuu maastoon ja kulkee yleensä ihan kunnolla, mutta on huomattavasti herkempi säpsymään kuin kaverin kanssa. Säpsyessään tamman reaktio on yleensä helposti etukäteen luettavissa tamman jähmettyessä jo kauas pelon kohteesta.

Hoito-ohjeet, ruokinta ja varusteet

Liikutusohje

Lomailee toistaiseksi lähestyvän varsomisen vuoksi.

Hoito- ja loimitusohjeet

Ledin varusteet ja rehut tulevat Equestrian Prolta, Mestyn Varusteelta, Varustekartanolta, Sokka Luxuriesilta, OddPixeliltä, Varusteponilta ja Stjärnesands Hästeriltä.

Harjapakki sisältää laajan valikoiman harjoja sekä perushoidossa käytetyt linimentit. Kaapista löytyvät myös haavanhoitovälineet sekä varusteiden hoitoon tarkoitetut aineet. Kylmäsuojat ovat tallin yhteisessä pakkasessa.
Loimet ovat omalla paikallaan loimi- tai kuivatushuoneessa.

Hoitaminen
- Voi hoitaa irti tai sidottuna karsinassa yhtä hyvin kuin kahdelta puolen kiinni käytävälläkin
- Ennen varustusta perusharjaus
- Aina ratsastuksen jälkeen etujalkojen kylmäys (min 20min) kylmäyssuojilla ja linimentit kaikkiin jalkoihin
- Rankan ratsastuksen jälkeen myös takajalkojen kylmäys (min 20min)

Loimitus
- Jos ratsastuksen jälkeen hikinen tai muuten märkä, kuivatus villaloimen kanssa (ylärivi)
- Ei ole kovin kylmän herkkä eikä täydessä treenissä, joten ei klipata
- Sateella sadeloimi (vas. alakulma)
- Kylmässä viimassa tai muutoin kylmällä säällä toppaloimi (oik. alakulma)

Varusteet ratsastukseen

Suojat, heijastinloimi ja varahuovat löytyvät Ledin kaapista, loput varusteista satulahuoneessa nimetyillä paikoillaan.

- Aina suojat (tai pintelit) kaikkiin jalkoihin
- Kevyeen ratsastukseen nivelkuolain, vakavaan koulutreeniin voi laittaa kangen
- Huovan vaihto tarvittaessa, jos edellinen kovin likainen
- Hämärällä maastossa / tallialueella liikkuessa heijastinloimi
- Kilpailuihin valkoiset pintelit ja valkoinen huopa, tasosta riippuen nivel tai kanki

Varusteet kuljetukseen

Kuljetustarvikkeet ovat Ledin kaapissa.

- Pintelit kaikkiin jalkoihin
- Nahkariimu
- Viileällä säällä fleeceloimi, todella kylmällä päälle ulkoloimi
- Muista pakata myös määränpäässä tarvittavat tavarat!

Ruokinta

Ledi syö päivässä 9 kiloa heinää, 3 litraa täysrehua sekä 2.5 desiä lisärehua. Lisäksi tamma saa kausiluontoisesti tarvittaessa muita lisärehuja, ja tiineyden edetessä ruokintaa säädetään tarpeen mukaan.

Ruokinta
- Aamulla 2 kiloa heinää, 1 litra Harmonia -täysrehua ja 2,5 desiä Essentials -lisärehua
- Aamupäivällä 2 kiloa heinää
- Iltapäivällä 2 kiloa heinää sekä 1 litra Harmonia -täysrehua
- Illalla 3 kiloa heinää sekä 1 litra Harmonia -täysrehua

Sukuselvitys

i. Beriords Rumpelstilstskin
KRJ-II
ii. Shrek L.O. iii. Mister Awesome
iie. Princess Fiona
ie. Flos Pratum iei. Caesar
iee. Fiskares Dotter
e. Looking Nice ei. Doing It Like This eii. Hubruldur
eie. Getting Cool
ee. Best Girl SWE eei. Spotted Boy
eee. Lawbalay

Sukuselvitys

Isänisä Shrek L.O. on komea rautiaankimo hannover ori. Luonteeltaan todella herkkä hevonen joutui nuoruudessaan muutamaksi vuodeksi kiertolaiseksi, mutta löydettyään viisivuotiaana sopivan omistajan osaavan kouluratsastajan tallilta hevosen potentiaali tuli esiin. Perusteellisen uudelleen koulutuksen myötä 170 senttinen Shrek nousikin kilpailemaan Prix St Georges luokkiin saakka ennen uran katkeamista loukkaantumiseen 15-vuotiaana. Siitosorina Shrek periytti hyviä liikkeitä, muttei ollut järin suosittu luonteensa vuoksi.

Isänisänisä Mister Awesome on poikansa tavoin kimo hannover, tosin ruunikkopohjainen. Poikaansa huomattavasti parempiluontoinen 172 senttinen ori on aivan nimensä veroinen, jo nuorella iällä se menestyi kouluratsastuksen ikäluokkakilpailuissa erinomaisesti. Omalla aktiivisella kilpaurallaan hevonen saavutti useita voittoja ja sijoituksia korkealla tasolla, ja oman uransa jälkeen siitosorina toimiessaan kuljetti selässään läpi ensimmäisten koululuokkien myös muutamia junioriratsastajia.

Isänisänemä Princess Fiona on pienikokoinen 156 senttinen rautias holsteintamma. Kipakkaluonteinen hevonen ei koskaan loistanut kilparadoilla heikkojen hermojensa vuoksi, vaikka kotona osoittikin kykyjä kouluratsastukseen. Emänä tamma sen sijaan oli todella hyvä varsoen yhteensä kuudesti. Shrek oli Fionan ainoa orivarsa, ja myös muut tamman jälkeläiset ovat menestyneet hyvin koulukentillä.

Isänemä Flos Pratum on hyvärakenteinen ruotsalainen puoliverinen tamma. Tämä ruunikko sabino hevonen toimi pääosan elämästään harrasteratsuna tehden siinä sivussa kolme varsaa. 167 senttinen tamma oli luonteeltaan mitä rakastettavin hevonen, mutta poti nuoresta saakka jalkavammasta aiheutuneita ongelmia, jotka eivät sallineet rentoa harrastelua rankempaa käyttöä.

Isänemänisä Caesar on musta sabino ruotsalainen puoliveriori. Erinomaisesti kouluratsastuksessa menestynyt 170 senttinen ori oli kuulu hieman ilkeästä luonteenlaadustaan, mikä johtui pääasiassa hevosen varovaisuudesta. Tuttujen ihmisten kanssa hevonen oli erittäin kiltti, mutta vaati pitkää tutustumista hevoseen päästä tähän pisteeseen.

Isänemänemä Fiskares Dotter on hyväluonteinen ruunikko ruotsalainen puoliveritamma. Kouluratsuna vaativalle tasolle saakka kilpaillut 169 senttinen hevonen oli yksi Caesarin omistajan silmäteristä, josta omistaja loppuun saakka toivoi komeaa orivarsaa, mutta vuosi toisensa perään tamma sai vain tyttäriä.

Emänisä Doing It Like This on rautias belgialainen puoliveriori, joka ihastutti nuorena monia koulukentillä hyvillä liikkeillään. Ori kilpaili kouluratsuna vuosia vaativalla tasolla ennen kuin se sattuman kautta myytiin ratsastajalle, joka oli enemmän kiinnostunut esteistä. Esteillä 164 senttinen ori pärjäsi mukavasti metri kahdenkymmenen luokkiin saakka. Kilpauransa jälkeen ori toimi muutamia vuosia jalostuksessa tuottaen mukavia yleishevosia.

Emänisänisä Hubruldur on ruunikko ruotsalainen puoliverinen kouluratsu. Nuorena myös esteille kykyjä väläytellyt, mutta lopulta kouluratsastukseen erikoistunut ori oli kaikin puolin miellyttävä hevonen, minkä vuoksi tämä 170 senttinen ori olikin erittäin suosittu jalostusori koulu-uransa jälkeen. Hubrulduria käytettiin ensimmäiset kaksi astumiskautta vain sen kotimaassa Ruotsissa, mutta näiden ikäluokkien jälkeläisten menestyttyä ori ehti myöhemmin saada jälkeläisiä myös kotimaansa ulkopuolella.

Emänisänemä Getting Cool on mukavaluontoinen yleishevonen, joka kilpaili pitkään useiden eri juniorien ratsastamana koulussa ja esteillä, kokeillen pari kertaa kenttääkin. Rautias tamma päätyi kilpauransa jälkeen siitostammaksi kouluhevosiin keskittyneelle tallille, kun tallin omistaja ihastui 160 senttisen Coolin luonteeseen ja rakenteeseen. Valitettavasti tämä belgialainen puoliverinen ei kuitenkaan jättänyt omistajansa toivomia kouluratsujälkeläisiä, vaan sen varsat olivat pääosin mukavia perushevosia.

Emänemä Best Girl SWE oli nimensä veroinen tamma. Ruotsalainen puoliverinen menestyi mukavasti kaikessa mitä sen kanssa yritettiin: Koulussa, esteillä, kentässä ja toimipa hevonen vähän aikaa myös vikellyshevosena. Pieni 153 senttinen musta tobiano tamma oli myös sievärakenteisena hevosena ilo silmälle, ja pärjäsikin myös näyttelyissä hyvin. Valitettavasti tamma kuitenkin sai vain yhden jälkeläisen lukuisista yrityksistä huolimatta.

Emänemänisä Spotted Boy on tytärtään ulkonäöllisesti kovasti muistuttava 155 senttinen ruotsalainen puoliveriori. Mustanruunikko tobiano kilpaili lähinnä kouluratsastuksessa, mutta hyppäsi myös muutamassa helpossa esteluokassa. Luonteeltaan hevonen oli kuitenkin melko haastava, eikä sen vuoksi edennyt kilpaurallaan vaativia luokkia pidemmälle. Luonteensa vuoksi Boy ruunattiin myöhemmällä iällä ja sen ainoiksi jälkeläisiksi jäivät kaksi vahinkovarsaa.

Emänemänemä Lawbalay on 160 senttinen KWPN tamma. Mukavaluontoinen rautias sattui asumaan Spotted Boyn kanssa samalla tallilla ollessaan nelivuotias, ja vahingon tuloksena sai ainoan varsansa seuraavana kesänä. Myöhemmin tamma kilpaili omistajansa kanssa oman alueensa kilpailuissa sekä esteitä että koulua kohtuullisella menestyksellä, mutta toimi pääasiallisesti harrasteratsuna.

Jälkeläiset

31.01.2014 syntynyt ruotsalainen puoliverinen tamma Looking The Part
26.06.2022 syntynyt suomalainen puoliverinen tamma Looking Loki

Kilpailukalenteri

Porrastetut

Ledi on kilpaillit porrastetuissa kouluratsastusta tavoitetasolleen Prix St George (7).
Tarkemmat kilpailutiedot.

Näyttelyt ja muut arvostelutilaisuudet

31.12.2021 Roihaja - EO-sert, Jodochus

Päiväkirja ja valmennukset

Lue päiväkirjaa Seppeleessä.