Tervetulotoivotukset ja lyhyt esittely

Tervetuloa Syringa Ranchille, jota myös lyhyesti vain Syringaksi kutsutaan. Syringa on vuonna 2013 ensimmäisen kerran tuulta siipiensä alle saanut suurtalli, joka alkuun painottui quarterhevosten kasvattamiseen. Sittemmin hieman suuremman uudistuksen myötä talliin alettiin ottaa myös muiden rotujen edustajia ja kun Syringaan yhdistettiin colorado rangereita kasvattanut Moccasin Ranch, oli hevosmäärä hetkessä tuplaantunut.
Toiminnaltaan Syringa on hyvin rento, hevoset ikääntyvät suurin osa satunnaisesti ja kilpailutus tapahtuu sen mukaan, milloin omistaja ehtii ja jaksaa. Yksityistoimintaa ei tallilla varsinaisesti ole, mutta kysynnän mukaan voimme majoittaa tiloihin myös yksityisiä.

Tallin omistajana ja ylläpitäjänä toimin minä, Titiuu (VRL-10361), ja minuun saa tarvittaessa yhteyden sähköpostia lähettämällä. Viimeisin suurempi päivitys on tehty 08.08.2023, mutta pienempiä päivityksiä on voinut tulla sen jälkeen.

Lyhyehkönä tilaesittelynä, Syringan nimissä on maata ja mantua monta sataa hehtaaria, joista suurin osa on viljeltäviä peltoja ja laidunmaata. Metsiä löytyy tallin ympäristön lisäksi myös kesälaitumena toimivalta suuremmalta saarelta. Tiluksilta löytyy paljon erilaisia maastoja ja yksi helpompi maastoesterata. Treenaajien käytössä on kaksi kenttää, maneesi ja vähän matkan päässä oleva täysikokoinen laukkarata.
Talleja pihapiiristä löytyy kolme kappaletta: päätalli, poikamiesboksi ja rauhala. Kaikki tallit ovat valoisia ja leveä käytäväisiä ja niistä löytyy karsinoiden lisäksi jokaisesta kolme vesiboksia, rehula, lantala, toimisto ja sosiaaliset tilat. Hevoset kiertävät elämänsä aikana yleensä vähintään kahdessa tallissa. Poikamiesboksissa asustavat nuoret ja muuten vain raisummat orit vahvistetuissa karsinoissa. Rauhala on puolestaan nimensä mukaisesti se talli, missä painotetaan rauhallista ilmapiiriä ja tilan nuorimmat sekä vanhimmat tai erityistä rauhaa tarvitsevat hevoset asuvat siellä. Päätallista löytyvät kaikki muut, ketkä eivät näitä erityistarpeita kaipaa.

Tallin asukkaat vauvasta vaariin

Syringan pääpainotus on lännenratsastuksessa, joten myös rotukirjo on sen mukainen. Pääasiassa tallista löytyy quarterhevosia, mutta myös muita rotuja on kertynyt vaihtelevissa määrin. Tavoitteet eivät ole näillä karvakorvilla ole suuria, tarkoituksena on vain pääasiassa tuoda uutta verta varsinkin harvinaisempien rotujen piiriin. Jokainen ratsu kerää kuitenkin elämänsä aikana vähintään 20 WRJn alaista sijoitusta, jotta sukulaisilla olisi tarvittaessa mahdollisuudet edes suhteellisen hyviin pisteisiin laatuarvosteluissa.

Lännenratsujen lisäksi tallista löytyy myös laukkaratsuja. Nämä usein kuumemmat tapaukset aloittavat uransa laukkaradoilla ja menestyksestä riippuen siirtyvät joko eläkkeelle tai tekevät uranvaihdoksen lännenratsastuksen puolelle. Juoksijoiden tavoitteet ovat lännenserkkujaan korkeammat ja kisaeläkkeelle päästäkseen tulee hevosen olla vähintään Grade 2 -voittaja.


Quarterit

Appaloosat

Paintit

Colorado Rangerit

Amerikanponit

Australianhevoset
 
Muut hevoset
 

Toimintamuotoina kasvatus ja kilpailut

Kasvatuksen tavoite ja tulokset

Kasvatus on suuri osa tallin jokapäiväistä arkea. Tavoitteena on paitsi luoda uusia linjoja sukuihin, myös tuoda markkinoille sekä potentiaalisia kisaratsuja että leppoisia harrastehevosiakin. Jokainen varsa on tarkasti mietitystä yhdistelmästä ja täyssisaruksia pyritään välttämään, vaikka hyvän yhdistelmän löytyessä niitäkin toki syntyy. Värijalostus ei ole niin suuressa osassa eli emme varsinaisesti painota rotujen erikoisiin väreihin, vaikka joitain värikantoja vaalitaankin hieman enemmän.
Maailmalla Syringan kasvatit tunnistaa kasvatusliitteestä Rin, mikä voi olla joko nimen alku- tai loppuliitteenä. Varsojen nimet myös usein periytyvät teemaltaan tai tyyliltään molemmilta tai toiselta vanhemmista.

Mikäli kiinnostuit tilausvarsasta, jo suunnitellusta yhdistelmästä tai Syrigassa asuvasta kasvatista, laita rohkeasti viestiä sähköpostitse. Varsaa ostaessasi haluan tietää, minne varsa on menossa ja mihin käyttöön. En kuitenkaan seuraa sen enempää varsojen elämää tai vaadi muuta kuin sen, että sivuille on selkeästi merkitty kasvattajaksi Syringa Ranch linkitettynä ja että varsan nimi sekä vanhemmat on sivuilla oikein. En siis vaadi minkäänlaista aktiivisuutta, vaikka kaikki elon merkit ovat aina toivottavia. Virtuaaliseen ratsastajainliittoon rekisteröidessä kasvattajaksi tulee merkitä SYRI1233 ja/tai VRL-10361.

Kasvattilista löytyy täältä.

Kilpailut

Jotta voi kartuttaa hevosen palkintokaapin sisältöä, pitää myös käydä kilpailuissa ja ennen kaikkea olla kilpailuita, joihin osallistua. Syringassa järjestetäänkin aktiivisen epäaktiivisesti kilpailuita erityisesti lännenratsastuksen parissa. Harvemmin avoimena voi olla myös muiden lajien kilpailuita. Kaikki kilpailut löytyvät jaosten omista kilpailukalentereista, kalentereiden pikalinkit löytyvät sivun alaosasta. Vanhempia Syringassa järjestettyjä kilpailuita voi selata kilpailuarkistosta.

Tärkeät pikalinkit

Kasvattajia ja lännenratsastustalleja Kilpailujaokset Muut linkit
Halluharjantila (sisartalli)
Deadwood Rangers
Ionic
Crampton Stock Horses
Orange Wood Ranch
Birch Bark Ranch
Wolf Creek Ranch
Pinerock Ranch
Ravenwood Ranch
Newa Road Ranch
Mustang
Chinet Ranch
Shawane Ranch
Hazard
Moon Craze Farm
Virtuaalinen ratsastajainliitto VRL

Virtuaalinen westernjaos WRJ
WRJ:n kilpailukalenteri

Virtuaalinen laukkaurheilukeskus LK
LK:n kilpailukalenteri

Virtuaalilista
Virtuaaliwiki
Keskusta -foorumi

Ulkoasu ja bannerin kuva © VRL-10361
Koristekuvat © Shutter Photos, hlseffigy,
R~P~M, Mohamed Anis Assari ja Imre Botos
Syringa Ranch on virtuaalitalli. Tämä tarkoittaa sitä, etteivät mitkään sivun tiedot liity kuvissa esiintyviin hevosiin tai paikkoihin vaan kaikki tekstit ovat puhtaasti mielikuvituksen tuotetta.