Ilvessuo

Tämä on virtuaalitalli / virtuaalihevonen

Etusivu     Hevoset     Esittely


Golden Snidget

Perustiedot

Sukupuoli Ori Omistaja VRL-10444
Rotu Suomalainen puoliverinen Kasvattaja Käkiharju
Säkäkorkeus 169cm
Väri Ruunivoikko sabino / EeAa CRn Sbn Rekisterinumero VH20-031-0267
Syntymäaika 06.06.2019 / 8v Koulutustaso GB/90cm, koulupainote

Historia

Dennis on ensimmäinen Ivessoiden hankkima hevonen. Orista oli tehty kauppakirja jo kauan ennen tilan remontin valmistumista, ennen kuin hevosia oli tarkoitus hankkia. Nita oli seuraamassa koulukilpailuja lähitallilla tutustuakseen alueen kouluratsastuspiireihin mielessään esimerkiksi valmentajan löytäminen. Valmentajaa retkeltä ei löytynyt, mutta Nita ihastui komeaan voikon sabinoon oriin. Tiedusteltuaan vähän ympäriltään, hän sai myös tietää, että orin lupaava varsa saattaisi olla hiljaisessa myynnissä. Soitto orin omistajalle seuraavana päivänä varmisti tiedon, ja koeratsastus sovittiin. Koeratsastuksessa Nita ihastui Dennikseen vähintään yhtä paljon kuin Denniksen kilpailleeseen isään. Kauppakirja kirjoitettiin heti ostotarkastuksen jälkeen, ja Dennis jäi kasvattajalleen odottamaan Ilvessoiden tallin valmistumista.

Luonne

Dennis on vähän yrmympi tyyppi etenkin maastakäsin, selästä ori toimii kuin ajatus, ainakin mikäli ratsastaja osaa hommansa. Etenkin eläinlääkärin ja kengittäjän kanssa Dennis osaa näyttää todella hapanta naamaa, vaikka ei varsinaisesti mitään ilkeää teekään. Sentään ori lastautuu ihan hyvin ilman kummempia kommervenkkejä.

Maastakäsin Dennis toimii tavanomaisissa hoitotoimenpiteissä ihan kiltisti, mitä nyt vähän irvistelee esimerkiksi satulavyötä kiristäessä. Dennis on kuitenkin ori, mikä tulee sen kanssa huomioida, ja saattaa esimerkiksi pörhistellä tammoille talutuksessa melko voimakkaastikin. Tämän vuoksi ketju turvan yli on enemmän kuin suositeltava taluttaessa. Orin voi hoitaa niin karsinassa irti kuin käytävällä kiinnikin, mutta se ei ole niitä hevosia, jotka rauhoittuvat pitkäksi aikaa harjailtaviksi, vaan on hieman häslä.

Ratsuna Dennis on loistava, etenkin tasaisella kentällä. Tasaisella työskennellessä ori kuuntelee ratsastajansa pienintäkin vihjettä ja toimii parhaan ymmärryksensä mukaan kuten on pyydetty. Tämä on hyvä asia, mutta tarkoittaa myös ettei ori sovi kokemattomalle ratsastajalle. Hämmentyessään Dennis ei onneksi tee mitään ilkeää, vaan tavallisesti pysähtyy paikalleen ihmettelemään, mitä kummaa selässä keikkuva oikein ajaa takaa.
Esteillä orin häsläpuoli tulee esiin, koska ori ei ihan aina ymmärrä minne koivet tulisi asetella. Samaa tapahtuu myös maastossa, vaikka ori onkin maastovarma ja kulkee hyvin myös jonon kärjessä tai yksin.

Sukuselvitys

Dennis on pitkäsukuinen. Täysiä polvia 4, suku jatkuu rikkonaisena 7. polveen saakka. Koko sukutaulu nähtävissä täällä.

i. Canarian Casanova ii. Cazenovia Fall Finest, KTK-II iii. Ironlake v.d. Romilly
iie. Of Sound And Silence
ie. White Canary IWB iei. Flametongue VIP MVA Fn, PP-MVA, KTK-III
iee. Foxtrail Canary
e. Rowena Mark ei. Duckface Dean KV-II, YLA2, VPVL-I, KRJ-III eii. Let's Duck Sammy&Dean Vegas Ch, KTK-II
eie. Eucarya Zen YLA2, KRJ-II
ee. Scarlet Witch CENS eei. Chococrave von Lark KTK-II, KV-II, KRJ-III
eee. Crayon Adelia

Kilpailukalenteri

Dennis kilpailee porrastetuissa kouluratsastusta. Kilpailutiedot.

Päiväkirja

Denniksen päiväkirja Ilvessuon foorumilla.