Ilvessuo

Tämä on virtuaalitalli / virtuaalihevonen

Etusivu     Hevoset     Esittely


Toiminta

Ilvessuolla kasvatetaan ja kilpailutetaan pääasiallisesti koulupainotteisia suomalaisia puoliverisiä.
Kasvattilistaan tästä.

Esittely

Tallia ympäröi kilometritolkulla metsiä, pieniä kiemurtelevia traktoriteitä ja peltoaukeita. Lähimpään kaupunkiin on 25 minuutin ajomatka, eikä linja-autoja ole tilan lähistöllä tavattu vuosiin. Lähimmät bussilinjat kulkevat seitsemän kilometrin päästä. Lisää tilasta, asukkaista ja puitteista alla.

Tilan historia

Nykyisen Ilvessuon tallin varhainen historia ei ole kovin hyvin tiedossa, koska tonttiin liittyvät tiedot katosivat joskus vuosituhannen vaihteen aikoihin, kun arkistoja siirrettiin uuteen paikkaan. On kuitenkin tiedossa, että tontille rakennettiin ensimmäistä kertaa joskus 1800-luvun puolessa välissä. Alkuperäisen rakennuksen tiedetään tuhoutuneen 1940 tulipalossa. Tämän jälkeen tila jäi autioksi, kunnes 1970 uudet omistajat aloittivat nykyisten rakennusten rakentamisen ja maitokarjan pitämisen tilalla.

Nykyään tilalla on neljä rakennusta. Alunperin navetaksi rakennettu talli, kaksikerroksinen pienehkö asuinrakennus sekä pikkutalli/varastorakennus. Pikkutalli rakennettiin alunperin vierasmökiksi ja saunaksi, mutta vuoden 2020 lopussa tila muunnettiin varastoksi ja kuuden karsinan talliksi. Myös asuinrakennus on sitten rakennusvuotensa nähnyt useita muutoksia sekä remontteja ja jopa yhden laajennuksen. Uusin tilan rakennuksista on 2021 maaliskuussa valmistunut maneesi.

Henkilökunta ja muut tallilla kävijät

Hahmojen pidemmät esittelyt löydät tallin foorumilta klikkaamalla hahmon nimeä.

Mikäli sinua kiinnostaa liittyä Ilvessuon porukkaan, tarkasta käynnissä olevat liikuttaja ja hoitajahaut foorumilla. Jos työntekijän asema tai yksityisen tuominen kiinnostaa, voit ottaa yhteyttä Keskustassa.

Ilvessuon perhe

Perheen äiti, kilparatsastaja ja tallin toimintaa valvova Nita Ilvessuo
Perheen isä, hevosten kanssa vielä alkutaipaleella oleva Markus Ilvessuo
Esikoinen ja perheen ponihullu Nella Ilvessuo

Henkilökunta

Tallityöntekijä ja ratsastaja Sonja Eeronen
Viikonlopputyöntekijä ja Ruusan ratsastaja Hanne Koivukylä
Valmentaja ja ratsastaja Tinja Toukola
Ratsastaja, valmentautuu erityisesti Dumlella Eemeli Wilkman
Tallityöntekijä Leo Grannas

Hoitajat, liikuttajat ja muu väki

Riian liikuttaja ja Eemelin tytär Essi Wilkman
Eskon liikuttaja ja Livian omistaja Eedi Myllyoja

Tilat

Tallialueen kartta

Tarhat ja laitumet

Ilvessuolla kaikki hevoset pyritään tarhaamaan kokopäivätarhauksessa. Tammat, ruunat ja nuoret orit tarhaavat kahden tai kolmen hevosen ryhmissä, aikuiset orit yksin tai yhden kaverin kanssa luonteesta riippuen. Tarhoja löytyy kymmenen kappaletta, kaikki tarhat ovat hakepohjaisia ja tilavia.

Laidunmaata tallin ympäristössä on runsaasti, osa laitumista on metsälaidunta ja osa hevosia varten viljeltyä niittymaata. Tallin tammat, ruunat ja nuoret orit laiduntavat ryhmissä suurilla laitumilla. Myös vanhemmilla oreilla on mahdollisuus laiduntaa hevosten luonteesta riippuen joko yksin, muiden orien tai ruunien kanssa.

Tarhausjärjestys

Tarha 1. Nora ja Linda
Tarha 2. Mozard ja Supo
Tarha 3. Dennis ja Ruben
Tarha 4. Esko, Pasi ja Dumle
Tarha 5. Elisa ja Riia
Tarha 6. Iina ja Lara
Tarha 7. Paula ja Peggy
Tarha 8. Viivi ja Lilli
Tarha 9. Ruusa ja Oona
Tarha 10. Ebba ja Holly

Tallit

Päätallirakennus on muunnettu vanhasta tiilirakenteisesta navetasta. Valkoisesta rakennuksesta löytyy yhteensä 20 karsinaa. Näistä kolme on suurempia, isokokoisille hevosille tai varsoville tammoille sopivia karsinoita. Karsinoiden lisäksi tallin alakerrassa on WC ja pesukarsina sekä tallin uudemmassa laajennusosassa sijaitseva heinä- ja puruvarasto. Varuste-, loimi- sekä rehuhuoneet löytyvät tallin yläkerrasta vintiltä runsaan varastotilan kera. Lannat kärrätään tallin pesukarsinan vierestä olevasta sivuovesta ulos lantalaan.

Pikkutallissa on kuusi karsinaa ilman mitään hienouksia, tallin karsinat rakennettiin toiminnan kasvaessa ajateltua nopeammin. Pikkutallin hevoset käyttävät päätallin säilytys- ja hoitotiloja.

Karsinajärjestys
Karsina 1. Dennis
Karsina 2. Iina
Karsina 3. Ruben
Karsina 4. Holly
Karsina 5.
Karsina 6. Oona
Karsina 7. Esko
Karsina 8. Ruusa
Karsina 9. Dumble
Karsina 10. Viivi
Karsina 11. Mozard
Karsina 12.
Karsina 13. Supo
Karsina 14. Lilli
Karsina 15. Pasi
Karsina 16. Lara
Karsina 17.
Karsina 18. Elisa
Karsina 19. tyhjä
Karsina 20. Paula ja Peggy
Karsina 21.
Karsina 22.
Karsina 23. Nora
Karsina 24.
Karsina 25. Linda
Karsina 26. Ebba

Ratsastusalueet

Ilvessuolta löytyy tilava kumirouhepohjainen kenttä, jossa on mukava harrastaa ainakin niin kauan, kun kaatosade ei pääse yllättämään. Vuoden 2021 alussa valmistui myös maneesi, joka ei ole kaikkein kookkain, mutta täysin toimiva.

Vaihteluksi Ilvessuon ympäristöstä löytyy runsaasti erilaisia maastoja pienistä metsäautoteistä aina umpiryteikköön. Myös ajaminen maastoissa on mahdollista, ja autottomiakin maastoreittejä löytyy runsaasti sellaisia kaipaavalle.