Ilvessuo

Tämä on virtuaalitalli / virtuaalihevonen

Etusivu     Hevoset     Esittely


Hollywood

Perustiedot

Sukupuoli Tamma Omistaja VRL-10444
Rotu Trakehner Maahantuoja Ylva / VRL-14389
Säkäkorkeus 175cm
Väri Mustanpäistärikkö / EEaa RnRn Rekisterinumero VH17-021-0215
Syntymäaika 30.09.2009 / 11v Koulutustaso PSG/100cm, koulupainote

Historia

Hollyn alkuhistoria on hieman hämärän peitossa. Tamma saapui edelliselle omistajalleen ja maahantuojalleen Ylvalle alunperin nuorena hevosena esteratsuksi, mutta ei tuntunut sopivan työhönsä. Tamma ei erityisesti nauti hyppäämisestä, ja sen hyppytekniikka on melko kaamea. Tämän vuoksi tamma päätyi harrasteluratsuksi eikä juurikaan kilpaillut. Nita bongasi tamman myynnistä varsin kohtuulliseen hintaan tämän oltua ylläpidossa kouluratsastajalla, jonka mielestä tammalla voisi olla runsaasti potentiaalia sille puolen.

Luonne

Holly on yksi Ilvessuon ehdottomasti kilteimmistä hevosista. Eläinlääkärit ja kengittäjät tavallisesti ilahtivat positiivisesti kuullessaan, että päivän asiakas on Holly. Lastatessa marssii suoraan kyytiin, oli kyseessä auto tai koppi.

Hoitaessa Holly seisoo kuin tatti juuri siinä, mihin sen jättää. Tamman voi hoitaa niin kiinni kuin irtikin, se on opetettu seisomaan irti myös komennosta käytävällä ja vaikka tallipihassakin. Tamma nauttii kaulan rapsuttelusta, eikä piittaa varustamisestakaan pahaa. Kuolaimillekin tamma avaa itse suunsa. Pintelöidessä Holly tosin usein kyllästyy ja saattaa alkaa heilumaan, muttei koita irtikään poistua paikalta.

Ratsuna Holly on mukava. Sen selkään uskaltaa laittaa kenet tahansa vauvasta vaariin. Maastossa tamma tosin välillä saattaa unohtaa nostella koipiaan ja kompuroida, mutta se ei säiky tai kyttäile. Holly onkin mukava maastoratsu myös johtohevosena tai yksin. Samaa kompurointia saattaa esiintyä myös puomeilla ja esteillä, Holly kyllä hyppää kiltisti pyydettäessä, mutta melko heikolla tekniikalla ja kummemmin aiheesta innostumatta.
Kouluratsuna Holly on parhaimmillaan, sillä on kauniit liikkeet ja se yrittää aina parhaansa toimia ratsastajan pyyntöjen mukaan. Ihan huippuhevoseksi saakka Holly tuskin yltää, mutta varsin korkeisiin luokkiin sen kanssa kuitenkin voi hyvin lähteä. Tamma on osaavuutensa lisäksi loistava opetusmestari, tosin ei ehkä kokonsa vuoksi ihanteellinen lastenratsu.

Sukuselvitys

Holly on evm-sukuinen.

i. Sign Language ii. First Language iii. Fourth Language
iie. Wonderous Winner
ie. Relieving Fact iei. Fact Based
iee. Snooze Button
e. Venice ei. Bird Watcher eii. TimeOut
eie. Original Bird
ee. Encino eei. Eric xx
eee. Silver Lake

Jälkeläiset

05.05.2020 syntynyt ratsuponi tamma Hoothoot isästä Gotta Catch Them All
18.09.2021 syntynyt trakehner tamma Twisted Wood Troll isästä Twistery

Kilpailukalenteri

Holly on kilpaillut maksimitasolleen (PSG) porrastetussa kouluratsastuksessa. Kilpailutiedot.

Päiväkirja

Hollyn päiväkirja foorumilla