Ilvessuo

Tämä on virtuaalitalli / virtuaalihevonen

Etusivu     Hevoset     Esittely


Rubinox Ion

Perustiedot

Sukupuoli Ori Omistaja VRL-10444
Rotu Suomalainen puoliverinen Kasvattaja Virtuaalitalli Ionic
Säkäkorkeus 166cm
Väri Rautias / eeAa Rekisterinumero VH20-031-0268
Syntymäaika 07.09.2017 / 8v Koulutustaso IntII/110cm, koulupainote

Historia

Ruben syntyi ja varttui suurtalli Ionicin hyvässä hoidossa. Alkusyksyllä 2020, kun Ilvessuon tilat olivat valmiit ottamaan vastaan ensimmäisiä asukkaita, Ilvessuot alkoivat etsiä ratsuja perheelle. Hyvä ratsu Markukselle tuntui olevan kiven alla. Nita ja Markus kävivät kokeilemassa useampaa puoliveristä, paria erikoisempaa hevosta ja yhtä suomenhevosta. Ostopäätös äärettömän kiltin ja luotettavan oloisesta suomenhevostammasta oli jo melkein tehty, kun Nitan silmiin osui myynti-ilmoitus muutamasta Ionicin hevosesta. Näiden joukossa oli Ruben, ja vaikka ori ei ollut ihan mitä etsittiin, sen hyvä luonne vakuutti Nitan ja Markuksen ostoksesta.

Luonne

Ruben on luonteeltaan melkoinen unelmahevonen. Orin kanssa ei juuri koskaan tule ongelmia, mitä nyt kengityksessä se saattaa toisinaan nyppiä jalkojaan turhan paljon. Kengitys ei kutenkaan ole suuri ongelma kärsivällisen kengittäjän kanssa, ja muutkin erikoistoimenpiteet kuten eläinlääkärin vierailut ja lastaus traileriin sujuvat helposti.

Jokapäiväisemmät jutut Ruben taitaa loistavasti. Tavallisesti ori tulee kutsusta tarhan tai laitumen portille ja kävelee talutuksessa poikkeuksetta kiltisti. Oriudesta huolimatta Ruben osaa olla huutelematta tammoille ollessaan ihmisen seurassa ja hoitelee hörinät ja pörinät vapaa-ajalla tarhasta tai karsinasta käsin. Ruben on kova hörisemään myös ihmisille etenkin ruoka-aikoina, ja rakastaa ruuan lisäksi myös kaikkea muuta huomiota. Erityisesti orin suosiossa ovat rapsutteluhetket harjailun ohella. Harjata ja varustaa Rubenin voi niin vapaana karsinassa kuin kiinnikin. Ori osaa itse ottaa kuolaimet suuhunsa, eikä kiukuttele satulaa tai suojiakaan pukiessa.

Ruben on myös äärimmäisen kiltti ratsu. Ori ei ole kovinkaan kiinnostunut esteistä, vaikka ylittääkin tavalliset pystyesteet kiltisti ratsastajan pyytäessä. Erikoisemmille esteille tarvitsee turvakseen osaavan kuskin, koska ei itse ole kovin varma esteratsu vähäisen kokemuksen vuoksi. Kouluratsuna Ruben sen sijaan pärjää kokemattomankin ratsastajan kanssa. Ori on herkkä ratsastaa, ja vaatii sen vuoksi tarkat avut, mutta ei kuitenkaan hermostu, vaikkei aivan ymmärtäisi mitä pyydetään. Kokemattomamman ratsastajan onkin mahdollista oppia Rubenin kanssa hurjasti. Osaavan ratsastajan kanssa Rubenin laadukas liike ja korkea osaamistaso pääsevät erityisesti oikeuksiinsa, ori pärjäisi varmasti kilpailuissa korkeallakin tasolla oikean ratsastajan kanssa.
Maastossakaan Ruben ei tee tyhmyyksiä, mutta ei ole ihanteellinen johtohevonen. Ensimmäisenä mennessään ori jää tuijottelemaan turhan runsaasti milloin mitäkin, mistä etenkin metsässä liikkuessa saattaa seurata kompurointia. Luotettavan kaverin perässä Ruben on loistava ratsu myös maastoon.

Sukuselvitys

Ruben on pitkäsukuinen. Täysiä polvia 5, suku jatkuu rikkonaisena 8. polveen saakka. Koko sukutaulu nähtävissä täällä.

i. Zinoberrot Ion ii. Suprant Dust iii. Dust to Dust PB KRJ-I
iie. Suprant D'Cupcake
ie. Rubinrot Ion iei. Rubino Rox
iee. Adette RC
e. Gladiolus Ion ei. Fenix Ion x eii. Saint Saif-Al-Din ox
eie. Felicienne Ion xx
ee. Ixia Ion eei. K.N Importunate
eee. Fior Fresia SIN

Jälkeläiset

29.07.2021 syntynyt suomalainen puoliverinen tamma Attina emästä Assepoester
26.09.2021 syntynyt suomalainen puoliverinen tamma Rubinia v. Helmwald emästä Desiree v. Helmwald

Kilpailukalenteri

Ruben on kilpaillut maksimitasolleen (IntII) porrastetussa kouluratsastuksessa.. Kilpailutiedot.

Päiväkirja

Rubenin päiväkirja foorumilla