JB Chrysus

Perustiedot

VH17-031-0611, #PKK2559

Sukupuoli Ori
Omistaja VRL-10444
Rotu Suomalainen puoliverinen
Kasvattaja Järnby
Säkäkorkeus170cm
VäriRautias sabino
GeeniteeAa SB1n
Syntymäaika06.11.2017 / 15v
KoulutustasoGB/90cm, koulupainote

Luonne

Supo on hitaamman puoleinen hevonen, joka vaatii runsaasti motivointia ja arvostaa ennemin rauhallista tekemistä kuin kiirehtimistä. Ratsastajalta vaatii tehokasta, mutta kevyttä, apujen käyttöä ja hereillä pysymistä, liian hitaan tai voimakasotteisen ratsastajan kanssa ori jää usein liian hitaaksi. Hitaaksi jäädessä Supo ei yleensä kokoa itseään oikein, vaan jää valumaan pohkeen taa. Oikein ratsastettuna kuitenkin mitä miellyttävin ja vastaanottavaisin turvahevonen, joka osaa kouluratsastuksen kaikki temput vähintään hyvin.

Suku ja jälkeläiset

1-polvinen suku
Isälinja: Cyllarus
Emälinja: Broomvek Fancy

i. Cyllarus ii. Cheiron iii. Kieran
iie. Charlotta
ie. Aria Basium iei. Bassareus
iee. Ariadne
e. Broomvek Fancy
PP-MVA
ei. Riverrock eii. Royal Rocker
eie. Anthabus
ee. Fancy Fifi eei. Sephiroth
eee. Doodel

i. Cyllarus on komea ja rauhallinen norjalaisori, joka on kisannut kouluratsastuksessa GP-tasolla ja myös esteitä ylittänyt 115cm-radoilla. Herra on nopea oppimaan ja keskittyy työskentelyyn täydellisesti. Väriltään kaunis rautias ja säkäkorkeuttakin löytyy 170cm, joten komea poika.

ii. Cheiron (s. 1999) tuotiin Norjaan vuonna 2007. Tämä kylmäpäinen kilparatsu valloitti norjalaiset ja olikin maan parhaimmistoa aikoinaan. Cheiron on hyväksytty puoliverijalostukseen niin Norjassa, Ruotsissa ja Suomessa, lisäksi kirjattu trakehnerien kantakirjaan. Oria kuvaillaan kylmäpäiseksi kilparatsuksi.

ie. Aria Basium (s. 1995) asuu Etelä-Norjassa tätä nykyä siitostammana. Se kilpaili parhaina vuosinaan kouluratsastuksessa menestyksekkäästi.

e. Broomvek Fancy kilpaili kouluratsastuksessa Inter II-tasolle asti sijoittuen muutamia kertoja. Mukava, rauhallinen ja selväpainen tamma. Rakenteeltaan tamma oli hieman ponimainen, väriltään vaaleanruunikko sabino. Fanna jätti kolme varsaa jälkeensä.

ei. Riverrock Syntyi Suomessa, mutta sen sukujuuret tulevat Ruotsista. Vauhdikas esteori oli väriltään musta ja hyppäsi 130cm ratoja kohtalaisella menestyksellä. Hieman kireä hevonen, jolle parhaiten sopi rauhallinen ympäristö sekä opetusmestarin elämä.

ee. Fancy Fifi oli kaunis rautias sabino tamma. Se toimi ratsastuskoulussa opetushevosena suurimman osan elämästään ja oli tasainen ratsastettava. Ponimaisia piirteitä tässäkin tammassa oli ulkonäön puolesta: pieni, tylppä pää ja runko hauskan pyöreä. Fifi jätti jälkeensä viisi varsaa.

Sukuselvitys © AnneL

Jälkeläiset

04.01.2018 syntynyt suomalainen puoliverinen tamma JB Eventide tammasta Before the Dawn
12.01.2020 syntynyt suomalainen puoliverinen tamma Brillyoncé tammasta ML Love Deluxe
01.04.2021 syntynyt suomalainen puoliverinen ori Branco tammasta Ianette

Kilpailut ja näyttelyt

Kilpailut

Supo on kilpaillut maksimitasolleen (GB) porrastetussa kouluratsastuksessa.
Kilpailutiedot.

Näyttelyt

PKK - 01.11.2020, Metsätalli - Halloween-aiheinen tai synkkä kuva - KP
Tuomarin (Jassu L.) kommentti: Linetön tekniikka on ihanan maalauksellinen, ja paksummalla siveltimellä taustaan on saatu hyvin syvyysvaikutelmaa käyttämättä blurraustyökalua. Kuvan rajaus tuntuu aavistuksen ahtaalta, mutta toisaalta tiukka rajaus sopii kuvan seesteiseen hetkeen ja luo piirrokseen tilannekuvamaista tuntua. Kuvan värimaailma on hyvin harmoninen ja halloweenteemaan yhteensointuva.

PKK - 06.11.2010, Metsätalli - Halloween kuva - LKV, KP
Tuomarin (Lynn) kommentti: Rajaus ei ole aivan onnistunein, mutta maalaileva tyyli miellyttää ja tausta on hieno. Ei halloween-teema aina edellytä naamiaisasuja. Valonlähde on selvästi pidetty työstäessä mielessä, ja se kiinnittää huomion ihan erityisesti taustaan.

Päiväkirja

04.08.2022 - Loppukuun kuulumisia, kirjoittanut omistaja