Ilvessuo

Tämä on virtuaalitalli / virtuaalihevonen

Etusivu     Hevoset     Esittely


W' Essonite

Perustiedot

Sukupuoli Ori Omistaja VRL-10444
Rotu Suomalainen puoliverinen Kasvattaja Wayward
Säkäkorkeus 169cm
Väri Rautias splashed white / eeaa SW/n Rekisterinumero VH20-031-0309
Syntymäaika 6.4.2020 / 7v Koulutustaso IntII/110cm, koulupainote

Historia

Esko saapui Ilvessuolle tallin toiminnan startatessa suoraan kasvattajaltaan. Ori saapui tallille hyvin koulutettuna, mutta hurmasi nopeasti tallin väen osaamisensa ja ihastuttavan värinsä lisäksi herrasmiesmäisellä luonteellaan.

Luonne

Esko on täydellinen herrasmies, joka ei tahallaan satuttaisi kärpästäkään. Vauhtia ja säpäkkyyttäkin orista toki löytyy, mutta nämä ominaisuudet tulevat tavallisesti esiin vain ratsuna toimiessa ja tarvittaessa. Kaikki erikoistoimenpiteet onnistuvat Eskon kanssa mukavasti lukuunottamatta rokotuksia ja muita piikkejä, niitä laittaessa huulipuristin on hyvä varokeino Eskon kanssa.

Hoitaessa Esko on varsin korrektisti käyttäytyvä hevonen. Ori ei kummemmin välitä ihmisen kanssa rapsutteluista tai muusta ylimääräisestä hengailusta, mutta on aina nätisti niin hoitaessa kuin varustaessakin. Ei myöskään jää huutelemaan tai töhöttelemään mitään taluttaessa edes tammojen kohdalla, vaan seuraa pyydetysti taluttajaa. Ei siedä ketjunarua, talutettava tavallisella riimunnarulla.

Esko on miellyttävä ratsuhevonen. Aloittelevat ratsastajat ori kantaa valtavalla kärsivällisyydellä ja varovaisuudella, mutta osaavalla ratsastajalla on myös todella taitava. Ei tee enenpää kuin vaaditaan, mutta kaikki vaaditut asiat tekee parhaansa mukaan.
Esteillä Esko on yksi Ilvessuon mukavimpia ratsuja, ori on kenttäratsastukseen keskittyneeltä isältään perinyt sekä kohtuullisen hyppytekniikan että mieltymyksen hyppäämiseen. Myös maastoratsuna ori on pääosin toimiva, johtaessa se kuitenkin kerää turhan runsaasti kierroksia ja vauhti saattaa kasvaa turhan paljon.

Sukuselvitys

Esko on 4-polvinen.

i. JB Night Vale ii. JB Peridot iii. Rolmer F
iie. Romasanta
ie. JB Eventide iei. JB Chrysus
iee. Before the Dawn
e. Alegre's Tifani ei. Mattie Keller eii. Matthew Keller
eie. Rudy Keller
ee. Tiffany 99 eei. Adoro's Routinard
eee. Trinity BS

Kilpailukalenteri

Esko kilpailee porrastetuissa kouluratsastusta. Kilpailutiedot.

Päiväkirja

Eskon päiväkirja foorumilla